Des de 1994. La primera llet ecològica de Catalunya

La Finca
La finca Can Garriga

Can Garriga és una finca familiar de vaques de llet situada al veïnat de Bruguers de Maià de Montcal, tocant a Besalú, dins la comarca de la Garrotxa.

La finca està constituïda per 20 ha de conreus i prats, 8 ha de bosc d'alzina i roure i 3 ha d’arbres de ribera al Fluvià. Hi viuen 11 vaques i 3 vedelles.

Les nostres vaques pasturen diàriament els camps que envolten la granja, seguint un ordre de rotació per permetre als camps que es regenerin i el menjar torni a créixer.


Rampinant userda

Des del camp fins a la menjadora tot és producció pròpia. Les nostres vaques mengen la farinada feta a partir d’ordi, civada i pèsol conreuat a la pròpia finca.

Collitadora

A l’estable fem jaç amb la palla que embalem a l’estiu, després de recollir el gra.

Natejant el gra

Netegem el gra amb una seleccionadora per poder guardar el que sembrarem a la següent campanya. Seguidament, el passem pel molí per fer-ne farinada.

Segant raygrass

Durant l’any fem userda i farratge per complementar les pastures.

Fent verd

Els camps, l’estable, la lleteria i la formatgeria estan integrats a la mateixa masia o annexos a ella. Així es constitueix el nucli de la finca com un mateix organisme. Igualment, la vida familiar s’ha desenvolupat en harmonia amb les vaques, l’hort i el petit bestiar que complementen l’activitat diària i l’aprofitament dels recursos.

Des dels inicis s’ha mantingut el projecte de forma familiar a base d’una agricultura autosuficient i de subsistència.